0
 • No products in the cart.

 • HÅLLBAR DESIGN

  Tillverkad i Kurikka

  Klädindustrin befinner sig mitt i en omställning. Konsumenterna blir allt mer miljömedvetna och kunniga om hållbar konsumtion. Samtidigt ökar behovet av kostnadseffektiva lösningar. Allt detta driver fram nya innovationer inom återanvändning och återvinning av textilier. Varje år kommer det fram nya, mer hållbara metoder.

  Hos oss på Tella är det viktigaste kriteriet för våra material att deras inverkan på miljön är så liten som möjligt. Vi väljer leverantörer med omsorg för att vara säkra på att de delar våra värderingar. Våra tyger består huvudsakligen av naturfiber såsom ull och bomull. Vi letar ständigt efter nya högkvalitativa material som har återvunnits eller framställts ekologiskt.

  Tellas VD Liina-Maaria Lönnroth deltar även i hållbarhetsutvecklingen inom branschen som helhet genom en arbetsgrupp ledd av Finnish Textile & Fashion.

  Varje stygn räknas

  Vi har valt att skära till alla tyger för hand. Det ger en högre precision, som i sin tur ger mindre spill. Vi strävar alltid efter att använda våra material så effektivt och fullständigt som möjligt.

  Tack vare att vi gör så här producerar vi idag inte tillräckligt mycket tillskärningsspill för att transportera det till materialåtervinning. Istället går det till energiutvinning, men först efter att alla tygbitar som lämpar sig för pyssel har donerats till den lokala förskolan. Vi undersöker också möjligheterna till bättre processer för textilåtervinning i samarbete med lokala avfallshanteringsföretag och andra textilföretag i området.  

  Material som håller

  För att hålla nere koldioxidutsläppen från transporter så mycket som möjligt använder Tella bara material som produceras i Finland eller Centraleuropa.

  En av Tellas viktigaste materialleverantörer och samarbetspartners är Lapuan Kankurit. Deras rena och naturliga tyger, som vävs i Finland, passar perfekt till Tellas produkter. Lapuan Kankurit delar Tellas värderingar när det gäller hållbarhet och ansvar för miljön.

  Tellas produkter designas i Finland från början till slut. De tillverkas av sömmerskor inom en radie på 30 km från Tellas huvudkontor i Södra Österbotten, Finland. Detta gör vi dels för att vi verkligen uppskattar och vill stötta våra lokala, traditionella hantverkare, dels för att lokal produktion innebär ett mindre koldioxidavtryck.

  Kontinuerlig utveckling

  Tella är ett snabbväxande företag, och därför måste våra hållbarhetsprocesser också utvecklas kontinuerligt. För tillfället arbetar vi på ett omfattande hållbarhetsåtagande, där vi kommer att utvidga och förfina de processer, principer och målsättningar som beskrivs på den här sidan.

  I framtiden kommer vi att kartlägga vår produktionskedja och göra den fullständigt transparent ända från de allra första stegen, d.v.s. producenterna av råmaterial. Detta omfattar till exempel fårfarmare och bomullsodlare.

  Tidlös = hållbar

  Naturen är viktig för alla oss på Tella. Vi är engagerade i att skydda miljön med dess mångfald och vi vill bidra till att skapa en mer balanserad, hållbar värld.

  Med detta i bakhuvudet har vi gjort allt vi kan för att skapa mode som håller en hel livstid. Tack vare tidlös design blir Tellas mössor och hattar aldrig omoderna. Våra noga utvalda, högkvalitativa material gör att din huvudbonad kommer att stå emot tidens tand och fortsätta vara den där favoritaccessoaren som alltid får dig att se bra ut.