0
 • Ei tuotteita ostoskorissa.,

 • VASTUU ON TEKOJA

  Made in Kurikka

  Vaate- ja tekstiiliala on tänä päivänä murroksessa. Kuluttajien kasvanut tietoisuus, tarve kustannustehokkuuteen sekä yhteinen huoli ympäristöstä ajavat innovaatioita, joilla tekstiilien kierrätystä sekä kierrätysmateriaalien hyödyntämistä pyritään lisäämään ja kehittämään. Uusia mahdollisuuksia kestävään tuotantoon syntyy joka vuosi.

  Tellan tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Kurikassa. Valmistajina Tella hyödyntää paikallista eteläpohjalaista ompelijoiden ja muiden kädentaitajien verkostoa tukien näin sekä pienipäästöistä paikallistuotantoa että arvostamaansa paikallista käsityöläisperinnettä.

  Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth osallistuu tekstiili- ja muotialan vastuullisuuskehitykseen osana Suomen Tekstiilin ja Muodin vastuullisuustyöryhmää.

  Joka tilkku on tärkeä

  Olemme tehneet valinnan, että kaikki kankaat leikataan tarkasti käsityönä. Hukkaa syntyy näin mahdollisimman vähän. Käytämme myös kaikki materiaalit aina loppuun.

  Leikkuujätettä kertyy tällä hetkellä niin vähän, että sen kuljettaminen kierrätettäväksi kuituna ei ole järkevää, joten leikkuujäte toimitetaan energiajätteeksi. Osan kangastilkuista olemme lahjoittaneet paikalliselle päiväkodille askartelua varten. Olemme jo kartoittaneet mahdollisuutta paikallisten tekstiilialan yritysten ja jätehuollon kanssa mahdollisuutta tehostaa tekstiilijätteen kierrätystä alueellamme. 

  Kestäviä materiaaleja

  Tella käyttää tuotteissaan vain Suomessa ja Keski-Euroopassa valmistettuja kangasmateriaaleja, jotta myös kangasmateriaalien kuljetuksesta aiheutuneet hiilidioksidipäästöt jäisivät mahdollisimman pieniksi.

  Kaikki Tellan käyttämät materiaalit on otettu tuotantoon ekologisin perustein. Olemme valinneet toimittajamme tarkkaan vastuullisten arvojemme ohjaamana. Kankaiksi on valittu materiaaleja, joiden pääraaka-aineena on luonnonmateriaalit, kuten villa ja pellava. Etsimme jatkuvasti uusia, laadukkaita kangasvaihtoehtoja luomumateriaaleista ja kierrätysmateriaaleista.

  Tellan tärkeimpiin yhteistyökumppaneihin ja materiaalintoimittajiin kuuluu Lapuan Kankurit, jonka puhtaat ja luonnolliset, Suomessa kudotut kangasmateriaalit sopivat hyvin Tellan tuotteisiin ja jonka arvot ovat Tellan arvojen kanssa yhteneväiset.

  Vastuullisuus kehittyy

  Tella on nopeasti kasvava yritys, joten myös vastuullisuuden on kehityttävä jatkuvasti. Tällä hetkellä valmistelemme laajempaa vastuusitoumusta, jossa laajennamme ja tarkennamme tässä kuvattuja menettelytapoja, periaatteita ja tavoitteita.

  Tulevaisuudessa tavoitteemme on kartoittaa ja tehdä läpinäkyväksi tuotantoketjumme aivan ensimmäisetkin vaiheet eli materiaaliemme raaka-aineiden tuottajat, siis esimerkiksi lampaat ja lammasfarmarit sekä puuvillan viljelijät.

  Ajaton = ekologinen

  Tella on sitoutunut luontoa kunnioittavaan päätöksentekoon, kestävään työntekoon, kestäviin elämäntapoihin ja yhdenvertaisuuteen. Luonto ja sen monimuotoisuus ovat meille tärkeitä, ja haluamme olla mukana luomassa kestävämpää maailmaa.

  Näiden tavoitteidemme vuoksi olemme pyrkineet luomaan Tellan lakeista mahdollisimman pitkäikäisiä. Ajattoman muotoilunsa ansiosta Tellan lakit eivät mene pois muodista vaan istuvat kauniisti osaksi vaihtuviakin tyylejä ja asukokonaisuuksia. Huolella valittujen, laadukkaiden materiaaliensa ansiosta lakista voi tulla luottoasuste, joka kestää hyväkuntoisena vuodesta toiseen.