0
 • Ei tuotteita ostoskorissa.,

 • Tellan suojatarviketuotanto yli triplaantui yhteistyössä nimekkäiden eteläpohjalaisyritysten kanssa

  Share via:

  Hanna Veltheim

  Etelä-Pohjanmaalla on käynnistynyt huomattavan mittakaavan suojatarviketuotanto kurikkalaisen Tellan johtamana. Maaliskuun aikana Tella suunnitteli omat mallit yhteistyössä valtion tahojen ja sairaaloiden infektiotiimien kanssa, ja tuotanto alkoi kuun loppupuolella.

  Valtavan kysynnän vuoksi tuotantokapasiteetti on kasvanut räjähdysmäisesti: huhtikuun alussa kapasiteetti oli noin 10 000 suojatakkia viikossa, kun se touko-kesäkuun aikana nousee 30 000 – 40 000 suojatakkiin viikossa. Valtaosa menee suomalaisille sairaanhoitopiireille ja sote-kuntayhtymille, loput pienemmille terveydenhuolto- tai hoiva-alan julkisille toimijoille.

  ”Tellan omat ompelijat ovat tietenkin tässä mukana, mutta ei meidän alkuperäinen kapasiteettimme olisi riittänyt vastaamaan koko kysyntään”, kertoo Tellan toimitusjohtaja Liina-Maaria Lönnroth.

  ”Onneksi Etelä-Pohjanmaalla ja ympäröivillä alueilla on paljon alan yrityksiä, jotka vastuullisten arvojensa ohjaamana olivat jo etsimässä tapoja auttaa suomalaista terveydenhuoltoa akuutissa varustepulassa. On ollut upea kokemus lähteä kehittämään yhteistyötä niin monien suuresti arvostamiemme, nimekkäiden yritysten kanssa. Yhdessä tekemisen meininki on vahvaa!”

  Mukana ovat Lapuan Kankurit, Hakola, Jokipiin Pellava, Santala Print, Pohjanmaan Kaluste, Unico, Univisio, Adea, Osuuskunta Sopiva sekä ensimmäisenä alihankkijana aloittanut Lennol. Liina-Maaria Lönnrothin mukaan keskusteluja on käynnissä vielä muutaman muunkin toimittajan kanssa, myös maakunnan ulkopuolelta.

  Suomalaisten terveyden puolesta

  Lapuan Kankurit on Tellan pitkäaikainen yhteistyökumppani jo poikkeustilaa edeltävältäkin ajalta, jolloin Tellan lakkeja tehtiin Lapuan Kankureiden materiaaleista. Lapuan Kankureiden toimitusjohtajan Esko Hjeltin mukaan yritys on lähtenyt suojatarviketuotantoon mukaan ilolla.

  ”Pohjalaiset yritykset tekevät tässä todella hienoa yhteistyötä ja lähteminen mukaan alihankkijaksi tähän projektiin on mahdollistanut Lapuan Kankureille lomautusuhan alla olleiden ompelijoiden työllistämisen. Haluamme tuoda osaltamme ompeluosaamistamme projektiin ja olla tukemassa tärkeää suojavaatevalmistusta Suomessa.”

  Myös kotimaisia design-huonekaluja valmistavan Hakolan toimitusjohtajan Jari Hakolan mukaan pohjalaisyritysten yhteistyötä värittää vahva, yhteinen tahtotila auttaa koronaviruspandemian selättämisessä.

  “Jokaisen suomalaisen terveys on tärkeä ja jos voimme tässä auttaa omalta osaltamme, niin teemme parhaamme sen puolesta. Haluamme valjastaa Hakolan parhaan osaamisen, ompelun, hyvän asian puolesta. Meilläkin tilanne näytti alkuun pahalta ja aloitimme tuotannon lomautukset, mutta viimeistään nyt voimme kutsua loputkin työntekijät takaisin töihin.”

  Suojatakin lisäksi Tella valmistaa suu-nenäsuojaa, suojahaalaria, suojapäähinettä sekä kenkäsuojia.

  Lisätietoja

  Leave a Comment